× Heb je wat feedback of nuttige ideeën? Wees niet verlegen een stuur ons een berichtje. We willen van je horen en we streven er naar om onze site te verbeteren en gebruikersvriendelijker te maken voor onze gasten en leden.

COVID-19 Protocol voor geluid

Lees meer
4 jaren 4 weken geleden #12 door Vereniging Constructief Audio
Protocol voor film- en av-producties
NAPA, NBF, Dutch Location Guild en DAFF hebben een werkgroep opgericht om tot een protocol te komen met handvatten, richtlijnen en oplossingen die ons zullen helpen om op een zo veilig mogelijke manier straks weer films en andere AV-producties te gaan maken. Alle departementen en disciplines zijn om input gevraagd.

Meerdere geluidscollega's, o.a. van de VCA en Filmgeluid2020, hebben samen een eerste versie van een COVID-19 protocol voor geluid gemaakt. Deze eerste opzet is opgestuurd naar de werkgroep die daaruit een concept protocol zal samenstellen voor de branche. 

Geluidsprotocol
Naast het algemene productie protocol, komt er voor geluid een aparte bijlage met toepasbare informatie specifiek voor onze werkzaamheden. Dit geluidsprotocol zal in de toekomst misschien aangepast moeten worden om zo aan de richtlijnen van het moment te blijven voldoen.

Lees de eerste versie hier: drive.google.com/open?id=18NnXecGRC0ntl75CwX6vM4s10OzZw6K8 COVID-19 Protocol Setgeluid VCA_200420

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 4 weken geleden #13 door Vereniging Constructief Audio

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 4 weken geleden #14 door Ferry de Pater
Beste,

Veel dank voor de inzet en het vele denkwerk die voor het opstellen van dit concept-protocol Covid-19 aan de dag is gelegd!

In dit concept-protocol wordt uitgegaan van een filmproces zonder dat de post-productie hierin wordt meegenomen. Mijns inziens zou het nuttig kunnen zijn om ook na te denken over het intensiever gebruik van ADR. Dit uiteraard in overleg met alle betrokken partijen vooraf. Zelfs al in de pre-Produktie periode zou hierover nagedacht kunnen worden.

Dit zou wellicht in gevallen het gebruik van zenders (met alle noodzakelijke handelingen die daarmee samenhangen) kunnen verminderen. Dit zou het draaiproces in de huidige '1,5 meter' situatie veiliger kunnen maken t.a.v. de gezondheid van zowel het geluids-dept en ook met name de acteurs (die op hun beurt weer in contact staan met andere departementen zoals make-up....en kleding...) Wellicht zou dit het draaiproces daarnaast kunnen versoepelen. In dit geval denk ik dan aan een situatie waarin vaak met twee wireless booms zal worden gedraaid tenzij de shots (de decorpage) zich lenen om dit met één boom te dekken.

Dit zou enerzijds hieruit voortkomend tijdens de draaiperiode bijkomende kosten door extra tijd t.b.v. desinfectie e/o aanschaf+inhuur van (extra) benodigde apparatuur en stocks kunnen drukken. Anderzijds zal dit voor de post-productie betekenen dat er hieruit vooralsnog (veel) meer werk voortkomt. Dat betekend dus (veel) meer benodigde tijd aan de geluidspost-productie kant en dus (veel) meer benodigd budget.

Ik ben uiteraard benieuwd hoe jullie hierover denken e/o al aan gedacht hebben!

Goede Groet,
Ferry de Pater

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 3 weken geleden - 4 jaren 3 weken geleden #15 door Martijn Scholte
Overleg vooraf lijkt me altijd goed.

Covit Veiligheids aspect Mbt zender vs hengel lijkt het me erg afhankelijk van de specifieke klus situaties

Als bv enkel ext 2 booms denk ik vaak goede oplossing.

als bv in kleine ruimtes mischien zender via nader te bepalen gebruiks protocol fijner.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Hi,

I think good tools are important, but i also believe it is the archer and not the arrows that make the the difference.
On time, optimistic, done it before, but most important i enjoy it!
Lets get in touch

www.mandy.com/crew/profile/martijn-scholte

Laatst bewerkt 4 jaren 3 weken geleden door Martijn Scholte.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 3 weken geleden #16 door Alan van Ramshorst
Goed punt Ferry!

In het protocol staat nu het volgende:

-Meer dan ooit zullen we als geluidsdepartement bij de pre-productie betrokken moeten worden om de wensen en ideeën van draaien te vertalen naar snelheid en pragmatisme op de set.
Deze betrokkenheid bij pre-productie betreft locatie-bezoeken, kostuum-doorpas in verband met zenders, découpage, stijl-voorgesprekken met regie, montage en geluidsnabewerking om te kunnen anticiperen op zender-tijd/extra booms/andere oplossingen

Stijl-voorgesprekken met geluidsnabewerking / anticiperen op andere oplossingen is het uitgelezen moment om extra ADR aan te wijzen als het op de set onmogelijk is om door Corona goed geluid te draaien. Wellicht is het handig dat dit nog specifiek benoemd wordt in een update van dit geluidsprotocol.

Groet, Alan

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 2 dagen geleden #17 door Alex Booy
Beantwoord door Alex Booy in topic COVID-19 Protocol voor geluid
Hoi allen,

het is belachelijk als kwetsbare zzp'ers de risico's van draaidagen gaan dragen.
Meedenken en praktische oplossingen bedenken is goed, maar we moeten
geen productieverzekeraars worden. Dus.
Alex

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena