Hier wil je bij zijn: tijdens deze NFF Prof Talk zijn twee vrouwen te gast die hun sporen in de post audio al dik hebben verdiend. Supervisor dialog & sound editor Mildred Iatrou en sound designer, sound supervisor en re-recording mixer Ai-Ling Lee werkten samen aan First ManLa La Land en Wild en sleepten daarmee meerdere nominaties in de wacht.

In deze Prof Talk, een samenwerking van NFF met de VCA en Soundgirls, hebben Iatrou en Lee het uitgebreid over hun loopbanen, de obstakels die ze overwonnen als twee van de weinige vrouwen in het veld en vertellen ze waarom hun samenwerking zo succesvol is. Ook gaan we aan de hand van fragmenten dieper in op het sound design van de films waar ze samen aan hebben gewerkt. Zo maakten ze in Wild gebruik van dynamiek en snelle en rauwe wisselingen in het geluid. Bij First Man hadden ze een andere aanpak. Wanneer de eerste stap op de maan wordt gezet, houd je ook zelf je adem in om mee te gaan in de absolute stilte.

Beide vrouwen zijn niet fysiek aanwezig. Het interview met Ai-Ling Lee is eerder opgenomen, Mildred Iatrou belt live in tijdens de sessie. Onder de deskundige leiding van VCA’s eigen Soundgirl Aline Bruijns zal de magie van dit sound-duo besproken worden en kan het publiek in gesprek gaan met Mildred Iatrou.

Tickets
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang.
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht.
- Via een interactieve live-uitzending in bioscoopsfeer in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, waar je via een Q&A-app direct vragen indient voor de sprekers.
Let op: dit programma is niet online terug te kijken!

Taal: Engels

Meer info op de site van het NFF